Loading...
 Esmeralda fb WEB

Esmeralda och draken är en interaktiv föreställning för barn i lågstadieålder och förskoleklass. Föreställningen tar på ett lekfullt sätt upp tankeställningar och funderingar kring FN:s globala hållbarhetsmål och är producerad av Långsjö teater i ett samarbetsprojekt med Ecorado genom bidrag av Sida. 

AV OCH MED: ANNIKA LYKTA

DOCKMAKARE: EVELINA JENSEN

FOTO: DAVID WINNERSTAM

AFFISCH: ANNIKA LYKTA

Om föreställningen:

Esmeralda och draken Sebastian kommer från en ö som heter Terra, denna ö representerar förhållanden som finns på vår jord, så man kan säga att det är jorden om jorden varit en ö. På ön Terra har man satt upp olika mål för att livet ska bli bättre och nu har Esmeralda fått i uppdrag att åka till Sverige och träffa barn och lärare för att få hjälp med hur de på Terra ska kunna uppnå dessa mål. 

Till föreställningen har vi ett lärarmaterial producerat av Ecorado och Långsjö teater producerar korta filmer som vi kallar Esmeraldas funderingar, som eleverna gärna får se och fundera kring innan föreställningen. Här kan man se på filmerna.

Föreställningen är ca 40 min lång i sin helhet men går att delas upp i mindre delar.

Fritt inträde, men boka din plats på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.