OM LÅNGSJO: TEATER

Långsjö teater är en  fri professionell teatergrupp, som grundades 2012. Vi producerar scenkonst för barn och vuxna och turnerar över hela Sverige och även internationellt. 


VÅR HISTORIA

Långsjö teater grundades 2012 i och med uppsättningen INANNA - ett community teater projekt, som spelades på Vårdinge by i utkanten av Stockholms län, alldeles nära Långsjön i Sörmland. Detta var sjön som senare fick ge teatern sitt namn. Teatern flyttade sedan till Gnesta och blev så också Sörmlänning.


Vi har vår identitet i den fysiska teatern och är multidisciplinära. Våra sceniska uttryck innefattar berättande, clown, mask, levande musik, kathakali, dans och fysisk teater. Föreställningarna har ofta en improvisatorisk del och en interaktiv del vilket skapar en unik upplevelse av delaktighet hos publiken. 


Vår vision är att skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle. Ett av våra kännetecken är att göra grundlig "research" innan varje produktion och arbeta gränsöverskridande med hållbarhetsfrågor genom forskning och scenkonst.


Vi producerar scenkonst både för barn och vuxna och vi arbetar också med social- och ekologiska hållbarhetsprojekt. Långsjö teater strävar efter att vara en kreativ plattform öppen för olika typer av produktioner, samarbeten och utvecklingsprocesser.

Långsjö teater får bidrag från bl.a. Region sörmland och Gnesta kommun. 

Vi har i det förgångna erhållit projektstöd från Kulturrådet och Stockholms Läns Landsting, Riksbankens Jubileumsfond, Sida, Leader, Postkodsstiftelsen och samarbetat med Stockholm Resilience Center, Linköpings universitet, Uppsala universitet m.m.


Vi samarbetar med Studiefrämjandet Sörmland kring många av våra offentliga kulturarrangemang.


Vi är medlemmar i Teatercentrum östra, Assitej och Svensk scenkonst.


VÅR SCEN 

Långsjö teater har sin hemvist på SALONG CENTRAL - ett växthus för scenkonst och tillika spelplats för scenkonst-, cirkus-, opera- och musikevenemang. Lokalen drivs av Terrastella - Scen och film. Den är utrustad med  ljud- och ljusanläggning. Publikantal ca 80 personer.


TILLGÄNGLIGHET

Inga höga trösklar eller kanter

Handikappanpassad toalett finns

Parkering finns

Rullstolsplatser i framkant av scen

Hörslinga finns ej